حجم مبنا چیست؟!

حجم مبنا حداقل تعداد سهام یک شرکت می باشد که در طول روز باید معامله شود تا قیمت پایانی بتواند بطور کامل با قیمت آخرین معامله در محدوده دامنه نوسان تطبیق پیدا کند. ( قیمت پایانی میانگین وزنی قیمت های معامله شده در طی روز می باشد که با حجم مبنا در ارتباط است.)

هر چقدر تعداد سهام معامله شده کمتر از حجم مبنا باشد قیمت پایانی نیز به همان نسبت کمتر نوسان می کند.

برای مثال فرض کنید حجم مبنای سهامی ۶۰۰ هزار واحد سهم می باشد اگر تمام معاملات طی روز این سهام در ۳% مثبت انجام گیرد (اگر معاملات در قیمت های متفاوت باشد قیمت پایانی متفاوت خواهد بود و ما برای آموزش مثالی فرضی می زنیم.) و مثلا ۲۰۰ هزار واحد معامله شود. حجم معاملات به حجم مبنا نرسیده و به همان نسبت قیمت پایانی کمتر بسته می شود یعنی قیمت پایانی در این شرایط ۱% مثبت می شود.

هدف از تعیین حجم مبنا کنترل نوسانات قیمت تحت تاثیر حجم معاملات می باشد. در واقع برای اطمینان از اینکه تغییر قیمت سهام قابل اتکا و اطمینان باشد عقلانی است که تعداد بالای سهام در قیمت جدید معامله شوند مگرنه تنها با خرید و فروش یک سهم در قیمت های غیرمتعارف می توان قیمت و نوسان کاذب برای سهام بوجود آورد.

پس حجم معاملات به نسبت اندازه هر شرکت باید قابل توجه باشد تا بتوان بر روی نوسانات قیمت آن اتکا کرد مگرنه در تعداد پایین حجم معاملات ریسک بالای قیمت های دروغین و کاذب از سمت بازیگران و سفته بازان وجود دارد.



آکادمی بورس قیمت ,حجم ,مبنا ,سهام ,پایانی ,معاملات ,حجم مبنا ,قیمت پایانی ,می باشد ,حجم معاملات ,قیمت هایمنبع

جهش 10000 واحدی شاخص کل

آموزش عمومی تحلیل تکنیکال جلسه پنجم

آموزش عمومی تحلیل تکنیکال جلسه چهارم

آموزش عمومی تحلیل تکنیکال جلسه سوم

آموزش عمومی تحلیل تکنیکال جلسه دوم

آموزش عمومی تحلیل تکنیکال جلسه اول

آیا این روند صعودی شاخص ادامه‌دار خواهد بود؟

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

کرمان موزیک نمایندگی دوربین مداربسته Nadiakpoogq135 Diary مقالات سئو nailsmahnaz ابتدایی شرکت پند قیمت انواع پوستر دیواری لیمو دانلود بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. فروش مواد ضدعفونی کننده